Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2018, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdinović i Vukasović razgovarali sa policijom u Beloj Crkvi zbog nestanka novinara

Predsedstavnici Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nedim Sejdinović i Marija Vukasović razgovarali su danas sa policijom u Beloj Crkvi zbog nestanka novinara Stefana Cvetkovića, a očekuju da tokom dana razgovaraju i sa tužilaštvom.

Sejdinović je agenciji Beta rekao da deluje kao da policija preduzima "dosta toga da problem reši", da su im kazali šta su sve preduzeli, ali i da su pitali predstavnike udruženja da >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa njima podele neka saznanja ako imaju, da su oni to učinili i da su i te činjenice uzete u razmatranje.

"Mi smo ih upoznali sa nekim stvarima, o pretnjama koje je dobijao, o problemima sa lokalnim moćnicima... Bićemo zadovoljni onog trenutka kada budemo znali šta je sa našim kolegom", rekao je Sejdinović.

On je kazao da Bela Crkva izgleda kao da je pod opsadom.

"Svuda je žandarmerija, pretražuju se jezera, lete helikoprteri, deluje kao vanredna situacija. Angažovani su helikopteri, ronioci, svi tragači", rekao je Sejdinović.

On je kazao i da udruženja izražavaju ogromnu zabrinutost i da se jako plaše kako vreme prolazi.

"Veoma ozbiljne indicije da je u pitanju ozbiljna stvar i da smo mi bili u pravu kada smo govorili da je bezbednost novinara u Srbiji dramatično ugrožena. Nadam se da će na kraju ovo biti neka vrsta hepi enda i da ćemo pronaći Stefana Cvetkovića živog i zdravog", rekao je Sejdinović.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sejdinović: Funkcioner opštine Bela Crkva slučaj nestanka Cvetkovića nazvao kriminalnim ubistvom

Izvor: Beta, 14.Jun.2018

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović rekao je danas da ima informacije da je pomoćnik predsednika opštine Bela Crkva, u kojoj je nestao novinar Stefan Cvetković, Jovan Daja odbio da odloži sednicu Skupštine opštine zbog tog dogadjaja i da je slučaj nazvao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.