Sejdiju: Spremni na razgovor sa Beogradom

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sejdiju: Spremni na razgovor sa Beogradom

Privremeni predsednik Kosova Fatmir Sejdiju izjavio je da je Priština u svakom trenutku spremna da razgovara sa vlastima Srbije o normalizaciji odnosa, ali ne i o statusu južne srpske pokrajine.

''Mi smo u svakom trenutku spremni da razgovaramo o normalizaciji odnosa, ali nećemo pregovarati o statusu'', rekao je Sejdiju nemačkom dnevniku ''Tagešpigl'', ne isključujući izričito mogućnost da do razgovora dođe još ove godine.

Privremene institucije samouprave >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Prištini su 18. februara 2008. godine jednostrano proglasile nezavisnost južne srpske pokrajine.

Sejdiju je, takođe, potvrdio interese zapadnih zemalja za približavanje Beograda i Prištine.

Od 192 države članice Ujedinjenih nacija ilegalni akt institucija u Prištini priznalo je 68 država.

Navodeći da je Beograd pred Međunarodnim sudom u Hagu pokrenuo postupak za ispitivanje legalnosti jednostrane deklaracije o nezavisnosti Kosova i Metohije, ''Tagešpigl'' piše da se umnožavaju znaci da bi posle kraja tog postupka moglo doći do novih razgovora između strana u konfliktu.

''Iz diplomatskih krugova na Kosovu se saznaje da Amerika i Evropska unija (EU) vrše odgovarajući pritisak na obe strane. Materijala za diskusiju ima dovoljno....'', piše ''Tagešpigl'', berlinski liberalni dnevnik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sejdiju ne isključuje razgovore s Beogradom još ove godine

Izvor: Blic, 16.Maj.2010

Privremeni predsednik Kosova Fatmir Sejdiju je u izjavi nemačkom dnevniku ''Tagešpigel'' rekao da je Priština u svakom trenutku spremna da razgovara sa vlastima Srbije...''Mi smo u svakom trenutku spremni da razgovaramo o normalizaciji odnosa, ali mi nećemo pregovarati o statusu'', rekao je Sejdiju,...

Nastavak na Blic...

Sejdiju: Priština spremna za razgovor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2010

Priština je u svakom trenutku spremna da razgovara sa vlastima Srbije, rekao je kosovski predsednik Fatmir Sejdiju. "Mi smo u svakom trenutku spremni da razgovaramo o normalizaciji odnosa, ali nećemo pregovarati o statusu", rekao je Sejdiju, ne isključujući izričito mogućnost da do razgovora...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.