Izvor: Blic, 04.Okt.2016, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi "Majkrosofta" zaradili 65 miliona dolara za godinu dana

"Majkrosoft" je svojim izvršnim zvaničnicima isplatio 54 miliona dolara u 2016. godini na ime osnovnih zarada i bonusa, prenose američki mediji.

Direktor kompanije Satja Nadela primio je ukupno 17,7 miliona dolara, uključujući 1,2 miliona osnovne zarade, 4,5 miliona bonusa i 12 miliona kao nagradu u akcijama ovog tehnološkog giganta.

Kompanija je objavila da je Nadelu nagradio Upravni odbor zbog njegovih zasluga u uspešnom poslovanju i "strateške jasnoće" koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je razvio za "Majkrosoft".

Bivši direktor Kevin Tarner, koji je napustio funkciju u julu prošle godine, dobio je 2,4 miliona dolara u gotovini i 9,5 miliona dolara u akcijama, čime mu je ukupna godišnja zarada dostigla skoro 13 miliona dolara.

Kompanija je saopštila da je izvršni potpredsednik i šef finansija Ejmi Hud dobila paket od 10,3 miliona dolara. Glavni pravnik Bredford Smit zaradio je 8,6 miliona dolara, a izvršni potpredsednik za razvoj poslovanja Margaret Džonson dobila je 6,7 miliona dolara.

Nadela je zaradio više od 18 miliona dolara u fiskalnoj 2015. godini, dok je 2014. godine dobio bonus od 3,6 miliona dolara, osnovnu zaradu od 919.000 dolara i nagradu u akcijama od 80 miliona dolara.

"Majkrosoft" je u fiskalnoj 2016. godini prijavio neto zaradu od 16,8 milijardi dolara i prihod od 85,3 milijardi dolara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.