Šefica italijanske diplomatije u Beogradu

Izvor: RTS, 28.Jul.2014, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefica italijanske diplomatije u Beogradu

Srbija bi mogla tokom predsedavanja Italije EU, da otvori poglavlja 32 i 35, rekla je na sastanku sa Ivicom Dačićem Federika Mogerini. Šefica italijanske diplomatije će se tokom dana sastati i sa predsednikom Srbije, premijerom i predsednicom Skupštine, a učestvovaće i u panel-diskusiji u parlamentu.

Na panelu će učestvovati i potpredsednici Narodne skupštine, predsednici poslaničkih grupa, skupštinskih odbora za evropske integracije i spoljne poslove i grupe prijateljstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Italijom, prenosi Tanjug.

Beograd, prema rečima Dačića, očekuje da tokom italijanskog predsedavanja Uniji budu otvorena pregovaračka poglavlja 32 (o finansijskoj kontroli) i 35 (o ostalim pitanjima, uključujući Kosovo).

Šefica italijanske diplomatije potvrdila je u četvrtak, tokom posete Sarajevu, da će Italija tokom šestomesečnog predsedavanja Evropskoj uniji posebnu pažnju posvetiti procesu evrointegracija Zapadnog Balkana.

"Zapadni Balkan strateški je prioritet našeg predsedavanja, jer će Unija morati da pokaže dodatno zalaganje u pomaganju potencijalnim članicama", naglasila je Federika Mogerini u Sarajevu, prvoj etapi njene turneje po balkanskim zemljama.

Posetila je Prištinu, Skoplje i Tiranu.

Italija je 1. jula od Grčke preuzela šestomesečno predsedavanje Uniji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.