Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jul.2018, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef uprave za civilnu avijaciju podnio ostavku

KUALA LUMPUR - Šef malezijske Uprave za civilnu avijaciju Azarudin Abdul Rahman podnio je danas ostavku nakon što su u izvještaju o nestanku aviona kompanije "Malezija erlajnz" MH370 navedeni propusti centra za kontrolu leta u Kuala Lumpuru.

Rahman je rekao da su u konačnom izvještaju o nestanku aviona istaknuti propusti kontrole leta u smislu nepostupanja u skladu sa standardnim operativnim procedurama, ali se uprava za civilnu avijaciju ne krivi direktno za gubitak aviona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Vlasti Malezije objavile su juče konačan izvještaj o nestanku "boinga 777" prije četiri godine tokom leta od Kuala Lumpura do Pekinga sa 239 putnika i članova posade. Porodice žrtava kažu da izvještaj ne nudi ništa novo.

U izvještaju na 495 strana istražioci su naveli da su kontrolne funkcije aviona vjerovatno namjerno manipulisane u cilju skretanja sa kursa, ali nije bilo moguće utvrditi ko su vinovnici.

U izvještaju se navode greške kontrole leta u Kuala Lumpuru, odnosno kontrolori nisu pokrenuli standardni postupak u hitnim slučajevima. Takođe, nije bilo nikakvog zapisa da su preduzimali bilo kakvu radnju da upozore vazdušne snage i nisu konstantno pratili situaciju na radaru.

Ministar saobraćaja Antoni Loke rekao je da će biti formirana unutrašnja komisija koja će izaći sa preporukama i mogućim mjerama protiv kontrolora leta koji su u to vrijeme bili na dužnosti.

Avion "boing 777" nestao je na putu za Peking od Kuala Lumpura 8. marta 2014. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Šef uprave avijacije podneo ostavku nakon izveštaja o MH370

Izvor: N1 televizija, 31.Jul.2018

Šef malezijske Uprave za civilnu avijaciju Azarudin Abdul Rahman podneo je ostavku nakon što su u izveštaju o nestanku aviona kompanije "Malezija erlajnz" MH370 navedeni propusti centra za kontrolu leta u Kuala Lumpuru...Rahman je rekao da su u konačnom izveštaju o nestanku aviona istaknuti propusti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.