Šef sicilijanske mafije Dijabolik i dalje u bekstvu

Izvor: B92, 11.Dec.2018, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef sicilijanske mafije "Dijabolik" i dalje u bekstvu

Rim -- Itralijanska policija saopštila da je izvršila pretres 25 osumjičenih saradnika Matea Mesine Denara, šefa sicilijanske mafije koji je u bekstvu preko 20 godina.

Karabinjeri navode da se u pritvoru nalazi jedan od važnih članova ostrvske mafijaške grupe koji se nalazi pod istragom za učešće u organizovanom kriminalu i trgovini vrednim stvarima. Nije objavljeno njegovo ime, prenosi Rojters.

Pretresi su počeli rano jutros u sicilijanskim gradićima Masara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << del Valo i Kastelvetrano.

Mesina Denaro - čiji je nadimak "Dijabolik" - u bekstvu je od 1993. godine, a dolazi iz oblasti Trapani, iz lučkog grada zapadno od sicilijanske prestonice Palerma.

Smatraju ga naslednikom najmoćnijeg šefa sicilijanske mafije, Salvatorea "Totoa" Rine, koji je preminuo u zatvoru u novembru prošle godine. Tužioci su, međutim, prošle nedelje izjavili da Mesina Denaro nije šef nad šefovima, te da ne kontroliše sve moćne klanove u Palermu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.