Šef kancelarije SZO u Srbiji: Na jesen se treba spremati na najgore, ali se nadati najboljem

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 08:58

Šef kancelarije SZO u Srbiji: Na jesen se treba spremati na najgore, ali se nadati najboljem

Beograd -- Šef kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša kaže da se sve mere moraju ostati na snazi kako bi na jesen epidemiološka situacija bila što blaža.

"U Evropi je prvi vrh prvog talasa bio jako ozbiljan, pa se situacija smirila vanrednim merama. A kad su se opuštale te mere, mi smo očekivali pogoršanje a sad to pogoršanje vidimo, i ne samo u Srbiji već i u brojnim zemljama širom Evrope", rekao je Ivanuša za RTS.

On je kazao da se na jesen treba "spremati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na najgore ali se nadati najboljem ".

Prema njegovim rečima, najbolja mera prevencije jeste sprečiti kontakte, navodeći da se simptomi virusa pojavljuju nekoliko dana nakon što je osoba postala zarazna.

"I ako imate nekoga ko izgleda potpuno zdrav, taj čovek zapravo već može da širi virus. Osoba ostaje zarazna od jedne do dve nedelje nakon pojava simptoma, a kod težih slučajeva i duže". rekao je Ivanuša.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ivanuša: Spremiti se za najgore na jesen, nadati najboljem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020

Šef kancelarije SZO u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je danas da je epidemiološka situacija u svetu veoma ozbiljna, da se broj obolelih od korona virusa globalno povećava i da zato epidemiološke mere moraju ostati kako bi na jesen situacija bila što povoljnija..."Nema čarobnog leka i vakcine,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.