Izvor: B92, 31.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sef hrvatske diplomatije: Pokrenuti sudske procese u vezi sa svim ratnim zlocinima

Sef hrvatske diplomatije Tonino Picula izjavio je da treba pokrenuti sudske procese u Hrvatskoj u vezi sa svim zlocinima koji su pocinjeni tokom rata koji se u toj zemlji vodio 1991. godine. U razgovoru sa drzavnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Nemacke, Picula je istakao odlucnost novoizabrane vlade u Zagrebu da na medjunarodnom planu gradi novi identitet Hrvatske, kroz intenziviranje odnosa s Evropskom unijom i Haskim tribunalom.

Ministar unutrasnjih poslova Hrvatske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sime Lucin izjavio je da je poslao naredjenja u sve centre Sluzbe za zastitu ustavnog poretka kojima je zabranio pracenje, prisluskivanje i eventualno kopanje po biografijama bilo kojeg politicara, posebno novoizabranih poslanika i ministara. Lucin je za rijecki "Novi list" rekao da mu je zadatak da Ministarstvo unutrasnjih poslova uskladi sa evropskim standardima i dodao da se mora promeniti citava zakonska regulativa koja se odnosi na MUP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.