Šef britanske diplomatije u poseti Arabiji: Verujem da će doći do brzog napretka u slučaju Kašogi

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 06:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef britanske diplomatije u poseti Arabiji: Verujem da će doći do brzog napretka u slučaju Kašogi

Šef britanske diplomatije Džeremi Hant izjavio je da veruje da će doći do "brzog napretka" u privođenju pravdi ljudi odgovornih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Hant, koji se nalazi u poseti Saudijskoj Arabiji, kaže da očekuje da će "veoma brzo" čuti nešto o tome, javio je Rojters.

Kašogi je ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. oktobra, ali njegovo telo nije pronađeno.

Američki državni sekretar Majk Pompeo razgovarao je u nedelju telefonom sa saudijskim prestolonaslednikom i istakao da će SAD smatrati sve umešane u ubistvo odgovornim, te da Rijad treba da uradi isto, naveo je Stejt department u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

I Britanac opominje Rijad: Uhapsite ubice Kašogija

Izvor: B92, 13.Nov.2018

Rijad -- Šef britanske diplomatije Džeremi Hant veruje da će doći do "brzog napretka" u privođenju odgovornih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija...Hant, koji se nalazi u poseti Saudijskoj Arabiji, kaže da očekuje da će "veoma brzo" čuti nešto o tome, javio je Rojters...Kašogi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.