Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Rosturizma kritikuje Ruse zbog odmora u inostranstvu

Šef ruskog turističkog saveza (Rosturizam) Oleg Safonov kritikovao je danas želju mnogih Rusa da odmor provode na moru, što je izazvalo ironične reakcije ruskih korisnika društvenih mreža.

"Neophodnost plaža i mora je u mnogome nametnuti stereotip poslednjih godina, koji već doživljavamo kao sopstveno mišljenje. Naši preci, čak i bogati, nisu masovno putovali na more u inostranstvo", rekao je Safonov u intervjuu Rosijskoj gazeti.

On je kao primer naveo Kinu, SAD, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Kanadu i druge države u kojima "nema nikakvog stereotipnog doživljaja odmora, kao isključivo odlaska na more po sistemu 'sve uključeno', i obavezno u Tursku".

Zalažući se za razvoj domaćeg turizma, on se založio za privlačenje ruskih turista u domaće turističke centre u zimskoj sezoni, tako što bi se gradili zatvoreni bazeni sa morskom vodom.

Kao jednu od sankcija Turskoj, zbog obaranja ruskog aviona, ukazom predsednika Vladimira Putina zabranjeni su svi čarter letovi u Tursku, omiljenu destinaciju Rusa.

Turističkim agencijama je, takodje, zabranjena prodaja aranžmana za odmor u Turskoj.

Ranije su ruske vlasti zabranile letove u drugu omiljenu destinaciju - Egipat, zbog pretnje od terorističkih napada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef turističkog saveza kritikuje Ruse što hoće na more

Izvor: Blic, 07.Dec.2015

Šef ruskog turističkog saveza (Rosturizam) Oleg Safonov kritikovao je danas želju mnogih Rusa da odmor provode na moru, što je izazvalo ironične reakcije ruskih korisnika društvenih mreža..."Neophodnost plaža i mora je u mnogome nametnuti stereotip poslednjih godina, koji već doživljavamo kao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.