Šef Infovars platforme Aleks Džouns zatražio proglašenje ličnog bankrota

Izvor: Beta, 02.Dec.2022, 19:39

Šef Infovars platforme Aleks Džouns zatražio proglašenje ličnog bankrota

Vlasnik ultradesničarske internet-platforme Infovars (Infowars) Aleks Džouns (Alex Jones) danas je pred sudom u Teksasu zatažio da mu se omogući lični bankrot nakon što mu je određeno da plati odštetu i kaznu od 1,5 milijardi dolara zbog teorija zavere koje je godinama širio u vezi sa masakrom u školi Sendi Huk.Džouns je zahtev predao sudu u Hjustonu koji je specijalizovan za bankrote, a podnesak se odnosi na novac u vrednosti od jednog do 10 milijardi dolara na ime dugovanja prema poveriocima, kojih je, kako se navodi, između 50 i 99, kao i na imovinu u vrednosti od jednog do 10 miliona dolara.Zahtev za proglašenje bankrota usledio je nakon što je sud naložio Džounsu da plati gotovo 1,5 milijardi dolara na ime odštete članovima porodica žrtava masakra u osnovnoj školi Sendi Huk, zato što je Džouns smatrao da se ovaj masakr nije ni desio.Advokat koji zastupa Džounsa u slučaju njegovog bankrotstva još nije odgovorio na novinarski zahtev za komentar.Porota suda u Konektikatu je u oktobru ove godine dodelila porodicama žrtava 965 miliona dolara na ime kompenzacije za pretrpljenu štetu, a sudija je kasnije dodao na tu sumu još 473 miliona dolara na ime kaznene odštete. Prethodno, iste godine, porota suda u ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Teoretičar zavere želi da proglasi bankrot nakon što mu je određeno da plati odštetu

Izvor: Radio 021, 02.Dec.2022

Vlasnik ultradesničarske internet-platforme Infovors (Infowars) Aleks Džons je pred sudom u Teksasu zatažio da mu se omogući lični bankrot.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.