Šef Arapske lige okrivio Izrael za eskalaciju nasilja na palestinskim teritorijama

Izvor: Beta, 11.Maj.2021, 18:19

Šef Arapske lige okrivio Izrael za eskalaciju nasilja na palestinskim teritorijama

Generalni sekretar Arapske lige, Ahmed Abul Gejt, danas je okrivio Izrael za eskalaciju nasilja na palestinskim teritorijama, upozorivši da bi izraelska politika mogla dovesti do eksplozivne situacije u Jerusalimu.Gejt koji je na čelu Lige s 22 zemlje članice, govorio je na sastanku arapskih ministara spoljnih poslova o najnovijem nasilju izmedju Izraelaca i Palestinaca.On je osudio, kako je rekao, provokativnu praksu Izraela kod džamije Al Aksa u Jerusalimu, i planirano iseljenje palestinskih porodica iz kvarta Šeik Džarah u istočnom delu tog grada."Bili smo svedoci jasne i otvorene provokacije izraelskog okupatora na čijoj je meti bila jedna od najvećih islamskih svetinja, i to u najsvetije vreme" Ramazana, rekao je Gejt i pozvao na Savet bezbednost UN da preduzme akciju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Arapske zemlje Zaliva kritikovale Izrael zbog nasilja u Jerusalimu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Maj.2021

Arapske zemlje Zaliva oštro su danas kritikovale Izrael posle najnovijih izraelsko-palestinskih sukoba u Jerusalimu i u pojasu Gaze. Stotine Kuvajćana učestvovalo je u protestima ispred zgrade parlamenta, uzvikujući parole "Ne normalizaciji s Izraelom" i izražavajući podršku Palestincima. Protest...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.