Sednica Skupštine grada danas o projektu Beogradski metro

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupštine grada danas o projektu "Beogradski metro"

Odbornici Skupštine grada raspravljaće danas od 10 sati o realizaciji projekta "Beogradski metro".

Na dnevnom redu biće jedna tačka - predloženi tekst Memoranduma o razumevanju u vezi sa projektom "Beogradski metro", koji treba da definiše saradnju između grada Beograda i francuske kompanije "Alstom transport"- saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine grada Aleksandra Antića.

Skupština grada je 30. juna 2010. godine donela Zaključak kojim se usvaja informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o izradi dokumenta "Beogradski metro - osnova za izbor rešenja".

U aprilu ove godine Srbija i Francuska su zaključile Sporazum o strateškom partnerstvu i saradnji, nakon čega su započele aktivnosti na realizaciji projekta - beogradski metro.

Nakon predmetne procene i postizanja saglasnosti oko okvira Projektnog zadatka, Vlada Francuske izrazila je zainteresovanost za stratešku saradnju sa Srbijom na realizaciji projekta, kao i spremnost da donira tri miliona evra za izradu neophodne studije izvodljivosti, koju bi realizovala francuska kompanija "EGIS Rail" u saradnji sa domaćim partnerima.

Povezane vesti: Odbornici Skupštine grada sutra o projektu "Beogradski metro"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.