Sednica Skupštine Crne Gore 24. oktobra?

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 16:16

Sednica Skupštine Crne Gore 24. oktobra?

Sednica Skupština Crne Gore na kojoj će se birati novo rukovodstvo i konstituisati nova parlamentarna većina mogla bi da bude održana 24. oktobra, prenosi RTCG.

Čelnici partija nove vlasti kao mogući datum te sednice, pominjali su utorak, 17. oktobar, ali se u međuvremenu od toga odustalo, saznaje portal u partijama nove većine.

"Pominje se 24. oktobar kao mogući datum sednice", rekao je portalu neimenovani izvor iz partija koje će ciniti novu većinu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Jedna od opcija je da istog dana budu izabrani i predsednik i većina potpredsednika parlamenta.

Sednicom bi do izbora predsednika trebalo da predsedava Milan Lekić, najstariji poslanik. Kandidat za predsednika Skupštine je Andrija Mandić, jedan od lidera koalicije Za budućnost Crne Gore. Planirana su i potpredsenička mesta za još tri politička subjekta nove vlasti i jedno potpredseničko mesto iz reda parlamentarne opozicije.

Nakon što se konstituiše skupštinska većina i izabere novo rukovodstvo parlamenta, na dnevni red bi mogao doći i izbor nove Vlade čiji bi premijer bio aktuelni mandatar Milojko Spajić.

Konstitutivna sednica Skupštine održana je 27. jula ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.