Sednica Skupština Vojvodine

Izvor: RTS, 04.Okt.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Skupština Vojvodine

Na petoj sednici novog saziva Skupštine Vojvodine izabrani zamenici pokrajinskih sekretara. Počela rasprava o izveštaju o prošlogodišnjem radu pokrajinskog ombudsmana.

Skupština Vojvodine je, na petoj sednici u novom sazivu, izabrala zamenike pokrajinskih sekretara u sedam sekretarijata i počela raspravu o izveštaju o prošlogodišnjem radu pokrajinskog ombudsmana.

Ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih je rekla da je lane stiglo za jednu trećinu više predstavki >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nego prethodne godine, istakavši da su se građani najviše žalili na rad pojedinih javnih preduzeća, ustanova i organizacija državne uprave, odnosno onih koji bi najviše trebalo da brinu o njihovih pravima.

Bilo je dosta pritužbi i na nepravilnosti i kršenja zakonskih propisa u oblasti radnih odnosa, pre svega zbog diskriminacije na poslu, mobinga i drugog kao i na rad zdravstvenih centara i predugih lista čekanja na lekarske preglede i intervencije.

Za zamenika pokrajinskog sekretara za kulturu i informisanje izabran je Milorad Đurić, koji je u proteklom mandatu bio pokrajinski sekretar u tom sekretarijatu, dok je za zamenika pokrajinskog sekretara za upravu propisa i nacionalne zajednice izabrana Gordana Pušić.

Zamenik sekretara za poljoprivredu biće Branislav Knežević, za urbanizam Sanja Čiplić, za nauku i tehnološki razvoj Goran Stojanović, zamenik sekretara za međuregionalnu saradnju je Duško Radaković a tu funkciju u sekretarijatu za sport i omladinu obavljaće Miodrag Jović.

Među desetak tačaka dnevnog reda sednice je i predlog za izmene i dopune odluke o pokrajinskoj upravi kojom se ta oblast usklađuje sa odlukom Ustavnog suda Srbije o nadležnostima pokrajine.

U dnevni red sednice nije uvršten predlog Demokratske stranke Srbije čiji je poslanik Milenko Jovanov predložio inicijativu za ocenu ustavnosti statuta AP Vojvodine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.