Sedmoro veličanstvenih

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmoro veličanstvenih

Udruženje Srpski Krivak u dupke punoj svečanoj sali Srednje umetničke škole Artimedija u Beogradu dodelilo je godišnje nagrade za posebna dostignuća u nauci, umetnosti, privredi i negovanju srpske tradicije.

Ovo udruženje okuplja ugledne i uspešne ljude koji čuvaju tradicionalne kulturne vrednosti i običaje i postižu dostignuća u oblastima poput nauke, umetnosti, sporta, novinarstva i poljoprivrede Srbije.

Prestižno priznanje za ovu godinu dobilo je sedmoro >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ljudi iz sporta, nauke, književnosti i novinarstva. Među dobitnicima su Borislava Perić - Ranković, srpska paraolimpijka i reprezentativka, zatim, Dragan Jaćimović, prvi Srbin koji se popeo na Mont Everest.

Takođe i Nenad Lalović, drugi Srbin u Međunarodnom olimpijskom komitetu posle Borislava Stankovića, pa akademik Slobodan Vujić koji je nedavno primljen u prestižnu Rusku akademiju nauka i umetnosti, dečji pesnik Ljubivoje Ršumović, pa Živorad Ajdačić, reditelj i dramski pisac, i Ilija Cerović, glavni urednik Obrazovno-naučnog programa RTS-a.

- Moram da priznam da u nagradi koju smo dobili vidim simbol srpskog opstanka uopšte, simbol majke koja rađa decu, zapravo narod koji se najefikasnije bori protiv bele kuge - rekao je Ršumović.

Jedina dama među dobitnicima Borislava Perić - Ranković zahvalila se na časti rečima da ovo udruženje neguje ono najbolje u Srbiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.