Sedmoro talaca poginulo tokom izraelskog bombardovanja

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 23:16

Sedmoro talaca poginulo tokom izraelskog bombardovanja

Sedam talaca držanih u Gazi ubijeno je tokom izraelskog bombardovanja enklave, izjavio je Abu Ubaida, portparol Hamasovog naoružanog krila - Brigade Al Kasam.

Nije poznato kada je stradalo tih sedam talaca.

Brigade Al-Kasam potvrdile su da je broj talaca ubijenih kao rezultat izraelskih vojnih operacija u Gazi sada premašio 70, objavio je Abu Ubaida na Telegramu.

Izraelska vojna kampanja dolazi nakon što su militanti Hamasa ubili 1.200 ljudi na jugu Izraela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i kidnapovali najmanje 250 drugih 7. oktobra, prema izraelskim podacima.

Izrael je odgovorio vojnim napadom na pojas Gaze u kojem je život izgubilo više od 30.000 Palestinaca, saopštilo je ministarstvo zdravlja enklave, koja je pod vlašću Hamasa.

Tokom jednonedeljnog primirja u novembru, Hamas je oslobodio više od 100 izraelskih i stranih talaca u zamenu za oslobađanje 240 palestinskih zatvorenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.