Sedmoro mrtvih u bombaškom napadu u Pakistanu

Izvor: Blic, 10.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmoro mrtvih u bombaškom napadu u Pakistanu

Najmanje 22 osobe jutros su poginule u napadu bombaša samoubice u gradu Lahore na istoku Pakistana, a 60 je ranjeno, među kojima najviše ima članova policije, prenosi BBC.



Bomba koja je eksplodirala bila je uperena protiv grupe policajaca okupljenih ispred zgrade Visokog suda, izjavila je policija. Nekoliko civila i članova policije viđeni su kako nepomično leže na ulici.

Pripadnici policije okupili su se ispred zgrade suda pred zakazani protest pravnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv predsednika Perveza Mušarafa, izveštavaju svatske agencije.

Jedan od članova policije izjavio je da je bombaš samoubica vozio motorcikl ispred zgrade i da je aktivirao eksploziv i razneo se kada ga je policija zaustavila.

Šef lokalne policije Malik Mohamad Ikbar u izjavi za pakistansku "Geo televiziju" potvrdio da su sve žrtve, osim jedne, bili policajci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.