Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmoro dece poginulo u eksploziji ručne bombe

Najmanje sedmoro dece je danas poginulo i sedam ih je ranjeno u nesreći u školi u Obali Slonovače, kada je jedan od učenika pronašao i aktivirao ručnu bombu, saopštile su lokalne vlasti.



Dvojica dečaka pronašli su dve bombe nedaleko od škole u mestu Banduku, na severoistoku zemlje.Jedna bomba je aktivirana u školi, dok je drugi dečak drugu eksplozivnu napravu odneo kući, zatim su je roditelji predali policiji.

"Poginula deca su uzrasta od četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do 15. Među ranjenima, dvoje je teže, a petoro lakše povređenih", rekao je lokalni zdravstveni radnik.

Policija je saopštila da je istraga u vezi sa nesrećom u toku.

Obala Slonovače je podeljena otkako su pobunjenici osvojili severni deo zemlje posle građanskog rata 2002. i 2003. godine. Banduku se nalazi 460 kilometara od Abidžana i u blizini je mesta na kojem su vođene borbe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.