Sedmo finalno veče Prvog glasa Srbije: Takmičari pevaju filmske numere

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmo finalno veče "Prvog glasa Srbije": Takmičari pevaju filmske numere

Sedmo finalno veče muzičkog šoua "Prvi glas Srbije" je u toku, a ove subote na "meniju" su numere iz poznatih domaćih i stranih filmova. Kao i uvek, na kraju epizode oprostićemo se od jedne pevačke nade, a novitet je taj što svaki finalista od večeras peva po dve pesme.

00:41 - U duel idu Ivan i Zoran

Žiri je odlučio da u duel u okviru sedme finalne večeri idu Ivan Petrović i Zoran Stanić.

00:11 - Sanja prema mišljenju žirija pevala neubedljivo
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Sa pesmom "Lovefool" benda "Kardigans" Sanja je unela malo romantike u studio. Vladi se njeno izvođenje nije dopalo, pa je otkrio da se pita da li je među hiljadama kandidata bilo boljih pevača od nje. Aleksandra je dodala da je pevala vrlo neubedljivo.

00:01 - Borisa pogodile kritike žirija

Boris je nastupio sa pesmom "Bacila je sve niz rijeku" od "Indeksa", a Mare mu je zamerio zbog nedostatka energije. Vlado je dodao da pevači koji su ušli u top sedam ne smeju sebi da dozvole da pevaju kao na kastingu.

23:52 - Nevena pevala kao Vitni Hjuston

Nevena je otpevala "I Will Always Love You" preminule pevačice Vitni Hjuston i izazvala oduševljenje u publici. Aleksandra je prokomentarisala da je imala previše vokalnih ukrasa, a i Mare se složio da Nevena treba da bude umerenija.

23:42 - Sara Jo igrala "Tango smrti"

Ovoga puta Sarin glas bio je u prvom planu, dok je izvodila pesmu Tanje Bošković "Tango smrti" iz filma "Balkan ekspres". Beograđanka je pokazala da ume i da glumi, a kao i uvek, nastup je bio praćen zavodljivim plesom. Vladi se dopalo što je "skinula" Tanju Bošković, dok joj Mare čestitao na odličnom nastupu.

23:26 - Zoranovo drugo izvođenje bolje od prvog

Zoran iz Inđije je u drugom krugu pevao "After Dark" iz filma Roberta Rodrigeza "Od sumraka do svitanja". Vlado se osvrnuo na šarmantne plesačice i rekao da su ga dekoncentrisale dok je ocenjivao Zojino pevanje, a Mare je istakao da upravo Zoran najbrže napreduje jer prihvata sugestije žirija.

23:17 - Žiri smatra da Mirni nedostaje "kafansko iskustvo"

Mirna Radulović je otpevala pesmu Silvane Armenulić iz filma "Kamiondžije", pod nazivom "Noćas mi srce pati". Žiri je primetio da je pevačica imala odličnu intonaciju, ali joj je nedostajalo vokalnih ukrasa, koji su tipični za kafansku muziku.

23:09 - Ivan ovoga puta u ulozi latino zavodnika

Novi krug nastupa otvorio je Ivan pesmom "Beautiful Maria of my Soul" iz filma "Kraljevi mamba", koju izvode "Los Lobos". Aleksandra mu je tražila da izađe iz kalupa i pokaže ubuduće nešto novo, iako je njegov nastup ocenila kao korektan. Vlado je rekao da bi voleo da vidi Ivanov celovečernji nastup u klubu, iako "u klubove nikad ne ide".

22:54 - Sanja ovoga puta pevala pop baladu

Za razliku od Cecine pesme koju je izvela prošli put, Sanji je ovoga puta zapala pop numera, i to "Sve smo mogli mi" Jadranke Stojaković. Žiri je i njen nastup prokomentarisao prilično strogo - Vlado je rekao da mu se prispavalo, dok je Mare rekao da prava Sanja nije došla do izražaja.

22:42 - Boris se vratio na scenu kao Roki

Boris se osvrnuo na prošlu emisiju kada mu je pukao glas, i sebe uporedio sa Rokijem, koji se nakon poraza vraća još jači i bolji. On je otpevao numeru iz tog filma "Eye of the Tiger", benda "Survivor". Mare je smatrao da je pevaču nedostajala energija, a Vlado je primetio da je i falširao. Aleksandra je upitala pumpadžiju da li mu je u prošloj emisiji palo na pamet da se popne na rupu umesto Mirne ili Saške, ali je on rekao da produkcija to ne bi dozvolila.

22:20 - Nevena Božović u etno stilu

Nevena Božović pokazala je svoju interpretaciju pesme Bilje Krstić "Puče puška" iz domaćeg filma "Zona Zamfirova". Mare je otvoreno rekao da je njeno izvođenje bilo dosadno, ali da je utisak popravila lepim izgledom. Vlado je primetio da Nevena najbolje peva pesme koje su "blizu Kosovu".

22:12 - Sara zaplesala kao u "Flešdensu"

Uz veoma zahtevnu koreografiju, Sara Jovanović je izvela pesmu "Maniac" Majkla Sembela, iz filma "Flešdens". Georgiev je pohvalio njeno plesno umeće, ali je stekao utisak da joj je glas pao u drugi plan, sa čim se složila i Aleksandra. Članica žirija je primetila da bi takmičari trebalo više da vežbaju svoje vokale između emisija.

21:51 - Zoran Stanić razočarao žiri

Popularni Zoja je otkrio da do sada nije imao prilike da izvede devojku u bioskop, jer je vikendom obično nastupao sa bendom. On se predstavio pesmom "Zaboravljeni" iz istoimenog filma, koju potpisuju "Piloti". Saša Milošević Mare mu je zamerio što je počeo nesigurno, a Georgiev je istakao da je njegov nastup bio toliko jednoličan, da je tokom njega mogao komotno da popriča sa nekim.

21:40 - Mirna posvetila pesmu Saški Janković

U skladu sa filmskom temom, Mirna je Saškinu eliminaciju iz prošle emisije uporedila sa hororom. Subotičanka je pevala numeru "Skyfall" iz novog Bond filma, koju inače izvodi Adel. Pesmu je posvetila upravo svojoj drugarici Saški. Aleksandra Radović je istakla da Mirni ne može da nađe zamerku, a Vlado Georgiev je poručio neobjektivnim glasačima da ne moraju više da troše svoje skromne plate na poruke.

21:21 - Ivan Petrović kao narodnjak

Ivan Petrović je otkrio da je prošle subote nastupio neposredno nakon što se skinuo sa infuzije. Ovoga puta, on je izveo pesmu "Nesanica" iz filma "Ivkova slava", koju u originalu izvodi Željko Joksimović. Operski pevač je pokazao da se dobro snalazi i sa narodnom muzikom, mada je žiri prokomentarisao da je previše "fin" za narodnjake i da mu fali više iskustva iz kafane.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sedmo finalno veče "Prvog glasa Srbije": Ivan Petrović napustio takmičenje

Izvor: Blic, 30.Dec.2012, 01:53

Sedmo finalno veče muzičkog šoua "Prvi glas Srbije" završilo se eliminacijom Ivana Petrovića iz Čačka. Ove subote na "meniju" su bile numere iz poznatih domaćih i stranih filmova, a komentari žirija bili su prilično strogi...00:52 - Ivan napustio šou..Ivan Petrović je u duelu otpevao pesmu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.