Sedma KreNi konferencija kreativnih industrija u Nišu

Izvor: Megafon.co, 23.Nov.2021, 22:32

Sedma KreNi konferencija kreativnih industrija u Nišu

Sedma po redu KreNi konferencija kreativnih industrija počinje u petak, 26. novembra, u Nišu i trajaće četiri dana. Najbolji međunarodni i domaći predavači radiće sa mladim kreativcima na kreiranju turističke mape Niša.
Otvaranje je u hotelu Ambasador kada počinje program KreNI talks: Smart tourism. Kroz iskustva iz Italije, Portugala, Švedske, Portugala i Austrije biće predstavljeni najbolji evropski trendovi u razvoju pametnog turizma.
Predavači Paolo Verri, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << Matera-Basilicata 2019 Foundation, ItalijaMaria Mansson, profesorka na Departmanu za strateške komunikacije Lund univerziteta, ŠvedskaItshe Petz and Io Tondolo, CEOs SelfSightSeeing Company, AustrijaFredrik Nilsson , CTO Visit Dalarna, ŠvedskaRoberto Antunes , izvršni direktor NEST – Tourism Innovation Center Portugal, PortugalijaThomas Silvie , osnivač Back of the house, Francuska Zbog ograničenog broja mesta, praćenje otvaranja konferencije i KreNI talks programa moguće je samo za polaznike konferencije. Pored glavnog programa, biće organizovani dodatni paneli koji će biti dostupni za praćenje i onlajn.
Na prezentaciji Smart City u subotu, 27. novembra, od 10 sati govoriće se o tome šta možemo naučiti od Švedske, Slovenije i Austrije o razvoju pametnih gradova. O inovativnim rešenjima u turizmu, implementiranim u gradovima ovih zemalja. A šta je u planu kod nas? Učesnici:
Ann-Louise Larsson, projektni lider u Smart City Sweden, Cmenadžer komunikaicja u Dalarna Science Park u ŠvedskojUrska Starc Peceny, CEO Tourism 4.0 Department, šefica NASA Space Apps Challenge u AustrijiLjubica Knežević Cvelbar, predsednica Strateškog partnerstva za istraživanje i inovacije u turizmu u SlovenijiMilan Ranđelović, direktor Naučno-tehnološkog parka u Nišu Predavanje Open Innovation in Travel održava se u nedelju, 28. novembra, od 11 sati. Predavač je Itai Green, osnivač i CEO Innovate Israel.
Na panel diskusiji Budućnost turizma u ponedeljak, 29. novembra, od 11.10 govoriće se o tome kako pozicionirati turizam u post-kovid eri.
Učesnici:
Annalisia Contini, ekspert za socijalnu ekonomiju u Co-profit i COSV, ItalijaMilica Rašković, šefica razvoja programa Novi Sad 2022Moderator: Nenad Rokvić, predsednik Udruženja turstičkih vodiča Niša Konferencija onlajn Za onlajn praćenje panela zainteresovani mogu da se prijave ptem ovog LINKA.
“Na KreNI7 pokazaćemo moć koju inovacije i kreativnost imaju u unapređenju turističkog potencijala. Zemlja domaćin biće Italija, u čijoj ekonomiji turizam i kultura igraju najvažniju ulogu”, kažu u organizaciji Mladi ambasadori, organizatori konferencije.
Italijanski kutak, sačinjen od interaktivnih postavki i VR izložbe, biće otvoren za sve zainteresovane u sali hotela Ambasador na drugom spratu. Više informacija o celokupnom programu i predavačima dostupni su na sajtu www.kreni.org.
KreNI KreNI je najuticajniji festival kreativnosti u jugoistočnoj Srbiji koji okuplja inovativne kreativne profesionalce i stručnjake iz celog sveta, kažu organizatori. U poslednjih šest godina tokom konferencije razvijeno je 30 ideja od strane mladih. One doprinose unapređenju Niša uz korišćenje alata kreativnih industrija i digitalnih tehnologija.
Foto – Mladi ambasadori

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

Sedma KreNI konferencija posvećena pametnom turizmu

Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2021, 10:23

NIŠ..Sedma po redu KreNi konferencija kreativnih industrija počinje ovog petka u Nišu i trajaće četiri dana. Najbolji međunarodni i domaći predavači stižu u Niš i radiće sa mladim kreativcima na kreiranju turističke mape našeg grada.  Otvaranje konferencije je zakazano za petak, 26. novembar...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.