Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jun.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam lokalnih samouprava ne koristi elektronsku razmenu podataka

U Srbiji sedam lokalnih samouprava ne koristi elektronski sistem za razmenu podataka i ako to ne reše brzo biće im poslate inspekcije, najavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Ona je posetila Gradsku upravu Smedereva koju je pohvalila da je rekorder po elektronskoj razmeni podataka između državne uprave i lokalnih samouprava.

Podsetila je da je od 1. juna prošle godine uveden Informacionog sistema za elektronsku razmenu podataka (eZUP) "koji građane stavlja na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prvo mesto".

"Gradajni više nisu kuriri i ne idu od šaltera do šaltera da bi prikupili podatke već to za njih rade državni organi. Time se obezbeđuje brza, efikasna i transparentna javna uprava i smanjuje korupcija jer se sve završava na jednom mestu", kazala je Brnabić.

Do sada je, kako je navela, 275 državnih organa i lokalnih samouprava koristilo sistem eZUP i razmenili su 230.000 podataka.

"Ovom uslugom je građanima ušteđeno 500.000 sati čekanja na šalterima, a državnim organima i lokalnim samoupravama 20 miliona evra, koliko bi koštalo štampanje i slanje dokumenata", istakla je Brnabić.

Dodala je administracija u Beogradu, posle Smedereva, razmenila najviše elektronskih podataka.

Premijerka je kazala da je pri kraju reforma katastra i da će od jula ove godine sve poslove završavati notari.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.