Sedam civila poginulo u bombardovanju Jemena

Izvor: B92, 27.Apr.2019, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam civila poginulo u bombardovanju Jemena

Jemenske snage bezbednosti su saopštile da je sedam civila poginulo u bombardovanju u južnoj provinciji Dale.

Isti izvori navode da su tih sedam civila, među kojima su i dve žene, iz iste porodice i da su poginuli u subotu u distriktu Kataba.

Predstavnici pobunjenih Huta tvrde da je u pitanju avio napad kolaicije koju predvodi Saudijska Arabija, dok predstavnici međunarodno priznate vlade kazu da su civili stradali od granate koju su ispalili Huti.

Jemen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, od marta 2015, u građanskom ratu između pobunjenih Hutija koje podržava Iran i vlade Abd Raboa Mansura Hadija, koga podržava kolaicija koju predvodi Sausijska Arabija.

Taj rat je razorio i osiromašio i onako siromašni Jemen, izazvavši najveću humanitarnu krizu.

U vazdušnim napadima i kopnenim borbama ubijeno je više od 60.000 civila i boraca, a oko tri miliona ljudi je raseljeno i zemlja je dovedena na ivicu gladi. Organizacija Sejv d čildren (Save the Children) procenila je da je više od 80.000 dece mlađe od pet godina umrlo od gladi ili bolesti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sedam civila pogunulo u bombardovanju u Jemenu

Izvor: Danas, 27.Apr.2019

Jemenske snage bezbednosti su saopštile da je sedam civila danas poginulo u bombardovanju u južnoj provinciji Dale. Članak Sedam civila pogunulo u bombardovanju u Jemenu se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.