Sećate li se utakmice Australija - Angola?

Izvor: Mondo, 26.Nov.2014, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se utakmice Australija - Angola?

E, pa FIBA tvrdi da nije bila nameštena...

Foto: AP/Manu Fernandez

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) oslobodila je danas Australiju optužbi da je namerno izgubila utakmicu na prvenstvu sveta, kako bi izbegla da se u četvrtfinalu sastane sa reprezentacijom SAD.

Generalni sektretar FIBA Patrik Bauman rekao je da je istragom utvrđeno da Australijanci "nisu prekršili interne propise".

FIBA je ranije navela da "široko sumnja" da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je Australija u grupnoj fazi ovogodišnjeg Mundobasketa u Španiji namerno izgubila od Angole (91:83).

Australijanci su posle vođstva na poluvremenu od 13 poena razlike na kraju izgubili od Angole sa 91:83 i zauzeli treće mesto u D grupi, iako im ta eventualna "nameštaljka" nije pomogla, s obzirom na to da su kasnije u osmini finala izgubili od Turske (65:64).

Drugo mesto u grupi zauzela je Slovenija, koja je u četvrtfinalu poražena od kasnijeg šampiona SAD (119:76).

"Možemo da računamo na Košarkaški savez Australije da zdušno podržavaju principe fer-pleja i etičkog ponašanja", saopštila je FIBA.

Košarkaši SAD odbranili su titulu prvaka sveta u Španiji savladavši u finalnoj utakmici reprezentaciju Srbije (129:92).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fiba presudila, Australijanci "čisti"

Izvor: RTS, 26.Nov.2014

Međunarodna košarkaška federacija oslobodila je Australiju optužbi da je namerno izgubila utakmicu na prvenstvu sveta, kako bi izbegla da se u četvrtfinalu sastane sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država...Generalni sektretar Fiba Patrik Bauman rekao je da je istragom utvrđeno da Australijanci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.