Sećate li se malog Farhada? Dobre vesti!

Izvor: Mondo, 29.Mar.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećate li se malog Farhada? Dobre vesti!

Vlada Srbije danas je odlučila da odobri srpsko državljanstvo petočlanoj porodici maloletnog migranta-umetnika Farhada Nurija iz Avganistana.

Dečak Farhad Nuri, pažnju javnosti Srbije privukao je svojim izuzetnim slikarskim talentom, kada je u humanitarnoj akciji za lečenje dečaka iz Srbije, prodavao svoje crteže, koje je stvarao u kolektivnom izbegličkom centru u Krnjači.

Ovaj jedanaestogodišnji dečak iz Avganistana od početka 2017. godine sa porodicom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << boravi u Beogradu, odakle su želeli da odu u zapadnu Evropu, bežeći od ratnih strahota.

Prelomni trenutak za porodicu Nuri dogodio se avgusta prošle godine, kada im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio državljanstvo. On je obećao i posao ocu porodice, kako bi mogli da ostanu u našoj zemlji.

Predsednik je tada kazao da mu je želja da zadrži "slikarski, ali i ljudski talenat" Fahrada Nurija i njegove porodice.Vučić je malom Farhadu ponudio i stipendiju, da bi mogao da nastavi da slika.

Tada je i Farhad rekao da bi želeo da ostane u Srbiji, iako je porodica nameravala da ode u Švajcarsku.

Bravo! Veliko srce "malog Pikasa" (FOTO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.