Sećate li se austrijske ministarke koja je plesala sa Putinom? Pogledajte šta sada radi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 08:11

Sećate li se austrijske ministarke koja je plesala sa Putinom? Pogledajte šta sada radi!

Karin Knajsl, bivša austrijska ministarka spoljnih poslova, u poslednje vreme nije krila da je u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Nakon razvoda od supruga u aprilu objavljeno je da zbog krize izazvane pandemijom korona virusa nema nikakve prihode i javno je izrazila nezadovoljstvo zbog toga što nije dobila ni centa iz državnog fonda za pomoć privatnicima u krizi.

Ona je naime, u julu 2019. ponovo počela da radi kao samostalni izveštač i docent univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - delatnost koju je obavljala pre nego što je postala ministar.

Sada ima novi posao. Pedesetpetogodišnja bivša ministarka, stručnjak za Bliski istok i spisateljica postala je kolumista ruskog državnog medija Raša tudej (RT).

- Ista ministarka spoljnih poslova, koja je na svojoj svadbi igrala s Putinom, sada će pisati kolumne za nas - napisala je u petak na Tviteru glavna urednica RT Margarita Somonjan.

Knajsl je u subotu pre podne izjavila za agenciju APA da na RT, kao i u drugim medijima, neće redovno iznositi svoje stavove, već će pisati samo o konkretnim temama.

Knajsl je dospela u središte pažnje svetskih medija kada je avgusta 2018. pozvala ruskog predsednika Vladimira Putina na svoju svadbu u Štajerskoj, kada su zajedno i zaplesali.

Russian President Vladimir Putin attended the wedding of the Austrian Foreign Minister Karin Kneissl on Saturday. He was on his way to Germany where he is due to hold talks with Chancellor Angela Merkel.

Read more: https://t.co/q9SlYqzMea pic.twitter.com/UzWkeZfn9N

— euronews (@euronews) August 19, 2018

"Mašina kao simbol"

U prvoj kolumni pod naslovom "Mašina kao simbol" Knajsl je izrazila uverenje da Covid-19 neće uticati na to da automobil i u budućnosti bude simbol slobode i pokretnosti, prenosi austrijski list "Krone". Međutim, kako piše Knajsl, vozilo budućnosti se neće proizvoditi ni u Evropi, ni u Sjedinjenim Državama.

- Godinama sam predviđala da će se možda proizvoditi na afričkom kontinentu. Afrika je za mnoge proizvođače automobila nova granica - piše Knajsl u kolumni.

- Na ajfonu piše: "Dizajnirano u Kaliforniji, sklopljeno u Kini”. Sličan natpis ubuduće bi mogao da stoji i na automobilu: "Dizajnirano u Kini, sklopljeno u Africi"- kaže bivša političarka koja smatra da bi zahvaljujući tome u "nekada velikim industrijskim zonama Evrope bilo više industrijskih grobalja".

Veliki svetski mediji, pre svega u Zapadnoj Evropi, uglavnom su negativno ocenjivali Putinovo prisustvovanje venčanju tadašnje austrijske ministarke, a neki su o tome pisali kao o "sramoti".

- Ne možete nekažnjeno da plešete s Vladimirom Putinom... Ova slika će još dugo progoniti Austriju i njenu ministarku spoljnih poslova… Nije Putin taj koga pogađa sramota, već Austrija. Ova zemlja - zvanično neutralna - trenutno predsedava EU.

Vodi je koalicija u kojoj ekstremno desničarka Slobodarska partija Austrije, povezana sa partijom Vladimira Putina, drži ključne pozicije, a među njima i odnose sa inostranstvom, koje su preneli u nadležnost Karin Knajsl... Činjenica da gospođa Knajsl smatra primerenim da igra s ruskim predsednikom, koji otvoreno vodi neprijateljsku politiku prema EU, nameće pitanje legitimnosti šefice austrijske diplomatije – pisao je tada list.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.