Seča četničkih vojvoda

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seča četničkih vojvoda

Vrhovni četnički vojvodski savet doneo je odluku da poništava sva vojvodska zvanja i činove četničkih oficira koja je dodelio vojvoda Milika - Čeko Dačević.

Seča četničkih vojvoda

 

Odluku Vrhovnog četničkog vojvodskog saveta objavio je u Čačku sam vojvoda Milika - Čeko Dačević uz obrazloženje da su mnoge vojvode zloupotrebile titulu zarad ostvarivanja lične koristi.

- Zbog mnoštva četničkih oficira i pojedinih vojvoda koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su prekršili kodekse i pravila ponašanja srpskih četnika, zbog brojnih zlupotreba, lične promocije i ostvarivanja lične koristi doneo sam odluku da se povuku moje odluke o dodeli tiutla svim vojvodama i vojnim činovima od kaplara do pukovnika nakon čega će uslediti revizija svih zvanja i činova. Onima koji se nisu ogrešili o kodekse titule i činovi će biti naknadno verifikovani, a oni za koje se utvrdi da su činili zloupotrebe po osnovu vojvodskih titula činovi i titule će biti trajno oduzeti - istakao je za "Vesti" Milika - Čeko Dačević.

Odluka četničkog vojvodskog saveta odnosi se i na Velimira - Velju Ilića kojem je svojevremeno dodeljen čin četničkog pukovnika.

- Koliko znamo Veljo Ilić nije zloupotrebio svoj čin, ali odluka o reviziji se odnosi na sve, pa i na njega - naglasio je Gojko Rabrenović, generalni sekretar Saveta vojvoda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.