Izvor: Piplmetar.rs, 18.Feb.2024, 17:32

Saznajemo: Žarko Paspalj izašao iz bolnice, otkrivamo u kakvom stanju se nalazi

S. P.


Dobre vesti za legendarnog košarkaša

Foto: MN Press


Dobre vesti stižu dan nakon finala Kupa Radivoja Koraća: legendarni košarkaš Žarko Paspalj napustio je bolnicu posle intervencije koja mu je urađena na srcu.
Kako saznajemo, on se oseća dobro i ostaje da se oporavi u potpunosti u kućnim uslovima, nakon operacije na srcu.
Podsetimo, Paspalj je 12. februara primljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u bolnicu, gde mu je urađena ablacija zbog srčanih smetnji.
Ablacija je način lečenja jakih aritmija zbog kojih se Paspalj i javio u bolnicu. On ima od ranije urađen pejsmejker. To nije klasična operacija, već je reč o elektrokonverziji u kratkotrajnoj anesteziji.
Paspalj je ranije lečen na Institutu na Dedinju, a sada je smešten u Kliničkom centru Srbije.
Proslavljeni košarkaš je tokom karijere igrao za Partizan, Budućnost, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Aris iz Soluna, Pariz, Virtus i San Antonio. U reprezentativnom dresu osvojio je Evropsko prvenstvo 1989. godine,1991. godine i 1995. godine, kao i Svetsko prvenstvo 1990. godine. Dva srebra sa nacionalnom selekcijom uzeo je 1988. u Seulu i 1996. u Atlanti.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ODLIČNE VESTI! Žarko Paspalj danas je pušten iz bolnice

Izvor: HotSport.rs, 18.Feb.2024

Proslavljeni košarkaš pušten je na kućno lečenje. Legendarni srpski košarkaš Žarko Paspalj napustio je bolnicu u koju je hitno primljen u ponedeljak zbog srčanih smetnji. Košarkaš je 12. februara podvrgnut ablaciji srca, posle čega je iz predostrožnosti ostao nekoliko dana na intezivnoj...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.