Saznajemo: Vučić će jedini tražiti izmene deklaracije i boriti se za svaku reč u Tirani

Izvor: B92, 28.Feb.2024, 12:07

Saznajemo: Vučić će jedini tražiti izmene deklaracije i boriti se za svaku reč u Tirani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će, kako saznajemo, na samitu u Tirani jedini tražiti izmene teksta deklaracije koja bi trebalo da bude usvojena.

Vučić se danas nalazi, podsetimo, u Tirani na samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa.

Kako će tekst deklaracije konačno izgledati još nije poznato, ali kako B92.net saznaje, Vučić će tražiti da se iz teksta izbace sankcije za Rusiju, kao i deo "Maligni uticaj Ruske Federacije na zemlje u regionu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Takođe, predsednik Srbije će tražiti i da u tekstu ne stoji "Zemlje" već "Western Balkan Six". Ovaj zahtev naša zemlja je tražila zbog tzv. Kosova, jer Srbija lažnu državu nikada neće nazvati "državom".

Naša zemlja i predsednik Vučić u Tirani će se boriti za svaku reč, dok su ostali učesnici saglasni sa predloženim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

BITKA OKO REZOLUCIJE U TIRANI Srbija ima tri primedbe, još nije poznato kako će konačni tekst izgledati

Izvor: Blic, 28.Feb.2024

Samit Ukrajina - Jugoistočna Evropa, na kojem učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, održava se danas u Tirani a na kaju susreta trebalo bi da bude usvojena i rezolucija.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.