Saznajemo: Legijina kuća postaje vrtić!

Izvor: Press, 30.Sep.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saznajemo: Legijina kuća postaje vrtić!

Oduzeta vila Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad uskoro će biti pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim potrebama
Kuća Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad, koju mu je država trajno oduzela, biće pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim potrebama, saznaje Press. Od prvobitnog plana da Legijina kuća bude prodata na licitaciji odustalo se pošto je procenjeno da niko ne bi smeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je kupi. Tako će Ulemekova kuća od 180 kvadrata biti dodeljena gradu Beogradu za otvaranje specijalne predškolske ustanove.
Ulemekovu vilu u jednom od najlepših delova Beograda moći će da koriste deca koja imaju probleme sa vidom, sluhom, deca sa mentalnim smetnjama i autistična deca. Najpre se planiralo da Legijina kuća bude pretvorena u starački dom, ali su stručnjaci, ipak, procenili da je ovaj objekat pogodniji za smeštaj dece.
Kuća od 350.000 evra
Saznanja Pressa potvrdio je juče državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen:
- Nakon što smo dva druga oduzeta objekta dodelili vrtićima, mi smo nedavno gradu Beogradu ponudili i kuću Milorada Ulemeka Legije... Prvobitno je postojala ideja da to bude objekat za potrebe starih lica, ali je izvršena procena da je objekat pogodniji i potrebniji za smeštaj dece sa posebnim potrebama - objašnjava Homen koji kaže da će država nastaviti sa praksom da oduzete mafijaške objekte pretvara u državne ustanove za smeštaj dece i starih ljudi:
- Nama i jeste cilj da oduzimanjem imovine kriminalcima pomognemo onima prema kojima život nije bio pravedan koliko treba. Sva deca zaslužuju pravo da idu u vrtiće i škole i država mora da im obezbedi adekvatne objekte... - kazao je Homen Pressu.

Prema njegovim rečima, ugovor sa gradskim vlastima o preuzimanju Legijine kuće u Ulici Ilije Stojadinovića 87 u Filmskom gradu vrlo brzo će biti potpisan. Procenjuje se da ova kuća vredi više od 350.000 evra.
Počupani kablovi...
Prema saznanjima Pressa, Legijina kuća, iako je jedan od prvih objekata koji je oduzet nakon donošenja Zakona o oduzimanju imovine stečene krivičnim delima, vrlo je teško našla korisnika. Od prodaje se odmah odustalo pošto je procenjeno da niko neće smeti da kupi kuću jednog od najopasnijih kriminalaca u Evropi. Inače, pre nego što je država oduzela kuću, Legijini prijatelji su počupali sve kablove u njoj, isključili struju, polupali kupatilo. Uz to, državi je ostao i deo neplaćenih računa za struju, vodu i komunalije...

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Legijina kuća postaje vrtić!

Izvor: S media, 01.Okt.2010, 00:09

Oduzeta vila Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad uskoro će biti pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim potrebama...Kuća Milorada Ulemeka Legije u beogradskom naselju Filmski grad, koju mu je država trajno oduzela, biće pretvorena u vrtić za smeštaj dece sa posebnim...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.