Savršen pomfrit za nekoliko minuta

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2018, 03:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršen pomfrit za nekoliko minuta

Krompir je uvek na ivici - dobra ili loša namirnica, ali prženje pomfrita svakako ne spada u zdrav način pripreme hrane. Ipak, sada vam predstavljamo kako možete da napravite savršen pomfrit i koji možete da jedete, ali samo s vremena na vreme.

Priprema je nešto drugačija, pa ovaj specijalitet čini zdravijim.

Glavni sastojak dobrog pomfrita, osim krompira je kukuruzni skrob.

Da biste postigli maksimum birajte krompire sa tamno braon korom i par klica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Naseckajte ga na komadiće debele otprilike centimetar, jer ako su pretanki izgoreće spolja a iznutra još neće biti gotovi.

Potom pomfrit prosušite, pospite sa malo kukuruznog skroba kako bi on pokupio ostatak vlage, pa će zbog toga pomfrit biti hrskaviji.

Potom ravnomerno poprskajte sa malo maslinovog ulja, a onda ih i ravnomerno poređajte na pleh.

Pecite na 230 stepeni i to oko 20 do 25 minuta, a na pola procesa ih okrenite na drugu stranu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.