Savić: Nema razloga da podnosim ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Nov.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Nema razloga da podnosim ostavku

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić kaže da nema nikakvog razloga da podnosi ostavku na tu funkciji, što je zatražio određeni broj zaposlenih u toj ustanovi, te da se protiv njega vodi "prikrivena politička kampanja" i da su glumci izmanipulisani.

''Ako dam ostavku priznajem greške koje nisam napravio i dovodim svoje saradnike u inferioran položaj. Računam i na svoju i na njihovu savest, moj mandat je na raspolaganju državi, neću reći nijednu reč ako dođe do smene'', >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je Savić gostujući na TV Prva.

Savić je na pitanje o smeni direktora Drame Željka Hubača insistirao da se ne radi ni o kakvoj smeni već o isteku mandata i da je on postavio Hubača uz, kako kaže, veliko negodovanje ansambla.

''Imao sam ideju da će on napraviti nešto u pravcu o kojem smo se dogovorilo, a to je savremeno čitanje velikih klasika naše i svetske litertaure. Kad se završio taj ciklus, u dogovoru sa njim i Jugom Radivojevićem, raskinut je ugovor".

Na konstataciju da Hubač tvrdi suprotno, Savić je rekao da se radi o ''slabo prikrivenoj političkoj kampanji koja nije spontano organizovana i u kojoj su glumci tog pozorišta izmanipulisani.

''Kampanju vode ljudi iz stranaka koje uglavnom ne mogu da pređu cenzus, ali su osetili priliku da naprave protest. Tamo su potpisi članova Pokreta slobodnih građana, Demokratske stranke. Postavlja se poslaničko pitanje zašto je Hubač smenjen, a ne da mu istekao mandat u avgustu ove godine'', naglasio je Savić.

Na opasku novinara da je utisak da se ništa ne bi dogodilo da Hubač nije gostovao na Prvoj i dao intervju Politici, te da se nije pojavila priča o angažovanju Mirele Krajinović za promotera Narodnog pozorišta, koja je u medijima predstavljena kao bivša Plejbojeva žečica, Savić je objasnio da ta ustanova ima ugovor sa časopisom Glob, te da je Mirela ozbiljna poslovna i porodična žena, te da nema razloga da se pravi diskriminacija.

Dodao je da su umetnici često viđeni interesima, a najavu štrajka zaposlenih ukoliko ne podnese ostavku do 6.novembra, tumači kao stvaranje slike o modelu građanske neposlusnosti male grupe nezadovoljnih.

Naveo je da je štrajk pravo koje je uređeno zakonom, ali je naglasio da ''neće dozvoliti da publika trpi zbog mogućeg štrajka zaposlenih''.

Na pitanje o finansijskom poslovanju Narodnog pozorišta, Savić je kazao da je Upravni odbor utvrdio da je sve u skladu sa zakonom.

''Sve priče o finansijama su potpuna izmišljotina, svi naši računi su na mestu'', rekao je Savić.

Upitan o reakciji ministra kulture Vladana Vukosavljevića povodom dešavanja u Narodnom pozorištu, Savić je primetio da ministar nije zauzeo čvrst stav i da je sve prepustio Upravnom odboru.

Govoreći o novom direktoru Drame, Savić je rekao da tu funkciju obavlja Jasmina Zotović i najavio da će uskoro na to mesto biti postavljena ''osoba od velikog ugleda koja će biti na ponos Narodnom pozorištu''.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Savić: Neću podneti ostavku

Izvor: B92, 02.Nov.2018

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić kaže da nema nikakvog razloga da podnosi ostavku na tu funkciji, što je zatražio određeni broj zaposlenih u toj ustanovi, te da se protiv njega vodi "prikrivena politička kampanja" i da su glumci izmanipulisani..."Ako dam ostavku, priznajem greške koje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.