Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2018, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za promjene: MUP i Tužilaštvo da budu profesionalni

BANJALUKA - Savez za promjene pozvao je čestite ljude u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da svoj rad temelje ne principima profesionalizma i stranačke nepristrasnosti.

Iz Saveza za promjene saopšteno je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske "Dragan Lukač nastoji da pretvori MUP Republike Srpske u stranačku policiju koja privodi čestite građane, a štiti kriminalce".

"To govori današnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << informacija da je MUP podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv narodnog poslanika Adama Šukala", navodi se u saopštenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv odgovornog lica u javnoj ustanovi u opštini Gradiška čiji su inicijali Ž.B. /42/ zbog sumnje da je zaposlilo lice A.Š. /40/, a zatim ga rasporedilo na radno mjesto za koje to lice nije ispunjavalo uslove.

Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službene dužnosti ili ovlaštenja podnesen je protiv Ž.B. i A.Š, saopšteno je iz MUP-a.

Lice Ž.B. je prema A.Š. redovno izvršavalo obaveze iz radnog odnosa, dok se A.Š. nije pojavljivao na radnom mjestu i nije izvršavao radne obaveze.

Mediji su javili da je riječ o Adamu Šukalu, nezavisnom poslaniku u Klubu PDP-a u Narodnoj skupštini, i direktoru Kulturnog centra Gradiška Željku Blagojeviću.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Lukač: Policija Srpske radi časno i profesionalno

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2018

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je Srni da MUP radi profesionalno i časno svoj posao, te da niko neće snositi zakonom predviđene posljedice za nešto što nije uradio..."S toga kao ministar unutrašnjih poslova poručujem da čestiti građani Republike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.