Savez za Srbiju pisao RTS, traže 30 minuta nedeljno

Izvor: Vesti-online.com, 28.Sep.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju pisao RTS, traže "30 minuta nedeljno"

Savez za Srbiju zatražio je od javnog servisa da omogući predstavnicima opozicije vreme u informativnim emisijama, kao i poštovanje prava na demanti.

Lideri Saveza u pismu koje su uputili RTS-u, traže da u roku od 15 dana bude obezbeđeno redovno učešće njihovih predstavnika u informativnim programima i to "najmanje 30 minuta nedeljno", a posebno insistiraju na učešću u debatnim emisijama.

Takođe, SZS u pismu traži da se demanti i odgovori njihovih predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pročitaju u istim emisijama i formatima, u istoj minutaži i na istom mestu gde su izrečene neistinite informacije.

Oni u pismu podsećaju da javni servis finansiraju i građani koji glasaju za opoziciju i da imaju pravo da znaju sve o aktivnostima i stavovima svojih političkih predstavnika.

U slučaju da zahtevi ne budu ispunjeni, biće prinuđeni, navodi SzS, na radikalnije poteze.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.