Savez za Srbiju: Vučić suspendovao državu

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju: Vučić suspendovao državu

Savez za Srbiju je saopštio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvanično suspendovao državu jer je ispred zgrade RTS-a "izveo plaćene kriminalne grupe i parapolicijske formacije".
U Savezu za Srbiju kažu da su studenti Beogradskog univerziteta akcijom "Pitajte Vučića ono što RTS neće", hteli da ukažu na potpunu neslobodu medija u Srbiji.
Navode i da je ta akcija u svim "medijima pod Vučićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kontrolom" proglašena "ugrožavanjem bezbednosti predsednika", "najavom atentata" "pozivom na linč predsednika" i "nadolazećim fašizmom".
Savez za Srbiju je saopštio i da je Vučić na ulice Beograda izveo "plaćene kriminalne grupe i parapolicijske formacije" koje su formirale kordon sa svih strana zgrade RTS-a, i da su "odbili da pokažu službeno obeležje, sprečili građane da se slobodno kreću i medije da izveštavaju sa lica mesta".
Savez za Srbiju je naveo i da su oni "fizički napali i tukli okupljene građane".
"Ovaj čin predstavlja potpunu zamenu demokratije, države i institucija, silom, kriminalom i privatnim Vučićevim falangama", naveo je Savez.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.