Savetnik u Vladi dao ostavku jer ne zaslužuje platu od 5.000 evra

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2011, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik u Vladi dao ostavku jer ne zaslužuje platu od 5.000 evra

Pravo čudo dogodilo se u jednom federalnom ministarstvu u Bosni i Hercegovini, gde je jedan savetnik dao otkaz pošto je zaključio da ne želi da zarađuje i do 10.000 evra mesečno.

"Mogu reći da je bio ogroman broj putovanja, hodanja, mlaćenja praznih slama po svetu, da je to strašno, tipa Kine, Japana. Ako neko ozbiljno misli da sebi razvije neku karijeru ili nešto nauči, to je zaglupljivanje. Ništa ti ne radiš konkretno. Ti ćutiš, jedeš, piješ, hodaš i računaš >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dnevnice", objasnio je sada već bivši savetnik, koji se radiju Slobodna Evropa predstavio kao Zvonimir.

On je na mesto savetnika u ministarstvu došao u prošlom sazivu Vlade, ali je na toj poziciji ostao kao i većina drugih. Kaže da se retko ko vratio na staro radno mesto, odnosno poslu koji su radili pre politike.

"Nema kraja, samo se šaltaš iz jedne u drugu, iz treće u četvrtu. Samo su različite institucije, različiti nivoi, različiti 'entiteti', ili državni ili entitetski, to je istina", objasnio je Zvonimir.

Prema nezvaničnim podacima u Vladi FBiH ima oko 60 savetnika, a sumnja se da je ova brojka i veća.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbio da prima 5.000 evra za nerad

Izvor: Šumadija Press, 11.Sep.2011, 12:45

Savetnik u Vladi Bosne i Hercegovine dao je otkaz jer nije hteo da prima i do 5.000 evra mesečno za nerad.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.