Savetnik Zorane Mihajlović postao načelnik za nestale avione

Izvor: Blic, 27.Apr.2013, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetnik Zorane Mihajlović postao načelnik za nestale avione

Ljubiša Milanović, savetnik ministra energetike za borbu protiv korupcije, od početka marta angažovan je u Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo kao načelnik Službe traganja i spasavanja, ali nastavlja da obavlja dužnost savetnika u Ministarstvu bez naknade, saznaje „Blic”.

Nova dužnost na koju će stupiti ovaj kriminalistički stručnjak se umnogome razlikuje od prethodnih koje je obavljao. Kao načelnik Službe u Direktoratu, Milanović će biće zadužen za organizovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centra za traganje i spasavanje.

Milanović je prethodno i u kabinetu tadašnjeg ministra zdravlja Zorana Stankovića obavljao dužnost specijalnog savetnika ministra za borbu protiv korupcije. Zanimljivo je da je na tu funkciju imenovan kao član Srpske napredne stranke, koja je tada bila u opoziciji.

Sa funkcije je razrešen posle medijskog nastupa u kojem je rekao da je borba protiv korupcije uzaludna bez podrške tužilaštva i policije, posle kojeg je napustio Ministarstvo zdravlja, razduživši predmete na kojima je radio.

Početkom devedesetih godina prošlog veka, Milanović je bio kriminalistički inspektor u beogradskoj policiji i jedan od aktera dokumentarnog filma “Vidimo se u čitulji”. Nakon 2000. rukovodio je grupom “Poskok“ koja je radila na rasvetljavanju politički motivisanih ubistava, a posle rasformiranja ove službe prešao je u Ministarstvo inostranih poslova, gde je vodio sektor koji se bavi pitanjima iz domena organizovanog kriminala.

Aktivnosti antikorupcijskog tima Ministarstva energetike privukle su pažnju nakon što je Dušan Bajatović, generalni direktor “Srbijagasa”, izjavio da ovom timu nije dopušteno da uđe u to preduzeće.

Zorana Mihajlović, ministarka energetike, rekla je u vezi s odbijanjem “Srbijagasa” da pusti tim Ministarstva da očekuje da će taj tim završiti posao u “Srbijagasu”, kao i u drugim javnim preduzećima u nadležnosti Ministarstva.

Iz tima u tim

Ministarstvo energetike trenutno ima jedini antikorupcijski tim u Vladi, što je za “Blic” potvrdio i Milivoje Mihajlović, šef Kancelarije Vlade za odnose sa medijima. „U prethodnoj je takav tim imao Zoran Stanković, ministar zdravlja. Antikorupcijski timovi ne rade posao policije ili tužilaštva, već je njihova uloga da sagledaju situaciju i probleme u pojedinim oblastima i donesu ministru prave podatke. Kad su u pitanju ovlašćenja antikorupcijskih timova da traže podatke od javnih preduzeća, ona su regulisana aktima preduzeća i zakonima“, kaže Mihajlović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.