Savet za strateške politike: Vulin nelegalno došao u posed mejlova Šutanovca i Lalića

Izvor: Beta, 17.Feb.2020, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za strateške politike: Vulin nelegalno došao u posed mejlova Šutanovca i Lalića

Savet za strateške politike optužio je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina da je nelegalno i protivno Ustavu Srbije "došao u posed" elektronske prepiske predsednika te nevladine organizacije Dragana Šutanovca i glavnog urednika lista Nedeljnik Veljka Lalića.Savet je pozvao nadležne državne organe, a posebno Republičko javno tužilaštvo, da sprovedu istragu u vezi tog slučaja i preduzmu adekvatne mere prema svim umešanim akterima."Ovakav nivo bahatosti ministra odbrane i njegovih poltrona sa ovlašćenjima presretanja elektronskih komunikacija, predstavlja presedan, a samim tim i prelomnu stratešku tačku za demokratska prava u Srbiji. Ili ćemo kao društvo omogućiti svim gradjanima da uživaju Ustavom zagarantovana prava ili ćemo održati opelo demokratiji, a državi staviti bukagije i povremeno je posećivati u zatvoru", stoji u saopštenju.Navodi se da su Šutanovac i Lalić 10. februara razmenili elektronsku poštu i da je po prvobitnom dogovoru u toj prepisci, autorski tekst bivšeg ministra odbrane pod naslovom "Dogovor ne dolazi u obzir" trebalo da bude objavljen u narednom broju Nedeljnika."Medjutim, već sutradan je glavni urednik Nedeljnika iz opravdanih razloga otkazao objavljivanje, ali ne mejlom, već SMS porukom što je očigledno promaklo parabezbednosnoj službi ministra odbrane za nadgledanje političkih protivnika ili nepodobnih redakcija", naveli su iz Saveta za strateške politike.Dodaje se da je aktuelni ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Savet za strateške politike: Vulin nelegalno došao u posed mejlova Šutanovca i Lalića

Izvor: Danas, 17.Feb.2020

Savet za strateške politike optužio je danas ministra odbrane Aleksandra Vulina da je nelegalno i protivno Ustavu Srbije "došao u posed" elektronske prepiske predsednika te nevladine organizacije Dragana Šutanovca i glavnog urednika lista Nedeljnik Veljka Lalića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.