Savet za borbu protiv korupcije nesmetano radi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za borbu protiv korupcije nesmetano radi

BEOGRAD -

Savet za borbu protiv korupcije nesmetano obavlja svoju delatnost bez obzira što trenutno ima pet, umesto 13 predviđenih članova, saopštio je danas potpredsednik Saveta Miroslav Milićević.

Savet podnosi Vladi Srbije izveštaje i istražuje sistemsku korupciju.

Odlukom o obrazovanju Saveta za borbu protiv korupcije, predviđeno je da Savet ima 13 članova, a trenutno ih ima pet. Poslednji predlog za imenovanje novih članova upućen je Vladi Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 19. marta 2009. godine, navodi se u saopštenju.

Savet za borbu protiv korupcije trenutno ima pet članova, jer su predsednica Saveta Verica Barać i član Saveta Stjepan Gredelj preminuli, a članstva u tom telu razrešen je Danilo Šuković.

U saopštenju, Milićević je naveo da je Šuković na njegov predlog razrešen, zbog nespojivosti članstva u Savetu za borbu protiv korupcije sa članstvom u Upravnom odboru Agrobanke koje obavlja od 2006. godine.

Šuković u Upravnom odboru Agrobanke nije predstavljao Savet za borbu protiv korupcije, a do afere Agrobanka članovi Saveta nisu imali saznanja o tom njegovom angažmanu, ističe se u saopštenju.

Profesor Vladimir Goati i Radmila Vasić podneli su 2009. godine ostavke, a od podnošenja zahteva za razrešenje članstva u Savetu nisu primali nikakvu nadoknadu, dodaje se u saopštenju.

Vlada Srbije razrešila je Goatija i Radmilu Vasić članstva u Savetu za borbu protiv korupcije na sednici 23. avgusta 2012. godine.

Kako se u saopštenju ističe, Savet od nove Vlade očekuje intenziviranje borbe protiv visoko naponske korupcije i zatražio je sastanak sa nadležnim resorima u Vladi kako bi bio postignut dogovor o daljoj saradnji.

Prema navodima u saopštenju, Savet za borbu protiv korupcije priprema dva važna izveštaja, a među poslednjim Vladi Srbije prosleđeni su Izveštaj o pritiscima i kontroli medija u Srbiji i o reformi pravosuđa i drugi, dok Savet je učestvovao i u radu na propisima o zaštiti uzbunjivača.

Pored planiranih aktivnosti Savet održava kontakte sa domaćim i međunarodnim institucijama, organizacijama i pojedincima koji učestvuju u borbi protiv korupcije, piše u saopštenju.

Kancelarija Saveta otvorena je za građane i njihove predstavke koje se obrađuju i prosleđuju nadležnim institucijama svakodnevno, a o svojim aktivnostima Savet javnost informiše putem svog veb sajta i o svom radu podnosi redovne izveštaje Vladi, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.