Izvor: Southeast European Times, 21.Apr.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti UN raspravljaće o Kosovu

21/04/2008

NJUJORK, Sjedinjene Države -- Generalni sekretar UN-a Ban Ki-Mun i šef UNMIK-a Joakim Riker predstaviće u ponedeljak (21. aprila) svoje kvartalne izveštaje o Kosovu Savetu bezbednosti UN. Očekuje se da će u Rikerovom izveštaju biti navedeno da će UNMIK nastaviti svoj mandat u skladu sa Rezolucijom UN 1244, ali će biti uzeti u obzir i nedavni događaji, uključujući nezavisnost od Srbije. Kosovski premijer Hašim Tači i predsednik Srbije Boris Tadić takođe će prisustvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << sednici. Takođe u subotu, predsednik Fatmir Sejdiu rekao je da je optimista u pogledu integracije Kosova u međunarodne strukture.

Inače, posle desetomesečnog prekida, Priština i Beograd saopštili su u nedelju da će nastaviti svoj dijalog o nestalim licima. Lider kosovskog pregovaračkog tima Pajazit Nuši rekao je da će sledeći sastanak biti održan u sredu u Beogradu, pod nadzorom Crvenog krsta. (Koha Ditore, Ekspres, Lajm, Top-Čenel, RTK - 21/04/08; Kosovalajv, RTK - 20/04/08; QIK - 19/04/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.