Savet RRA: Avali odobreno da deo kapitala proda RTL-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet RRA: Avali odobreno da deo kapitala proda RTL-u

BEOGRAD - Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je da je Savet RRA načelno dozvolio televiziji Avala da deo kapitala ustupi novom strateškom partneru, luksemburškoj kompaniji RTL.

"Reč je o 49 odsto kapitala", naveo je Karadžić i podsetio da stranci ne mogu posedovati veći udeo u vlasništvu nad elektronskim medijima.

Transfer će moći da se obavi kada Avala dostavi ugovor iz koga se vidi da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nedozvoljene medijske koncentracije.

Televizija Avala ima dozvolu za emitovanje programa na čitvoj teritoriji Srbije, takozvanu nacionalnu frekvenciju koju RTL nije dobio na konkursu.

Zakonom o radiodifuziji predviđeno je da dozvolu za emitovanje programa, koja se odobrava na osam godina, može imati samo domaće pravno ili fizičko lice, a stranci kao fizička ili pravna lica mogu

učestvovati u osnivačkom kapitalu emitera sa najviše 49 odsto ukupnog kapitala.

Najveći udeo u vlasništvu TV Avala, prema podacima Agencije za privredne registre, ima Danko Đunić (45,65 odsto), a najmanji vlasnik Pinka Željko Mitrović (5,95 odsto).

Prema nezvaničnim podacima moguća je i promena naziva TV Avala u RTL-Avala, ali ta primena ne zahteva izdavanje nove dozvole za emitovanje programa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avala prodaje deo kapitala RTL-u

Izvor: Blic, 09.Nov.2008

Zamenik predsednika Saveta Republičke radiodifuzne agencije Goran Karadžić izjavio je danas da je Savet RRA načelno dozvolio televiziji "Avala" da deo kapitala ustupi novom strateškom partneru, luksemburškoj kompaniji "RTL"....."Reč je o 49 odsto kapitala", naveo je Karadžić i podsetio da stranci...

Nastavak na Blic...

RTL preuzima deo TV Avale

Izvor: B92, 10.Nov.2008, 11:37

Beograd -- Savet RRA dao je načelnu saglasnost da nemačka kompanija RTL preuzme 49 odsto kapitala TV Avale, s tim da zahtev za preuzimanje bude dopunjen...Član Saveta Republičke radiodifuzne agencije (RRA) Slobodan Đorić kaže da se dopuna zahteva odnosi na suvlasnike TV Avala i na potrebu da bude...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.