Izvor: Southeast European Times, 11.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet EU verovatno će odobriti imenovanje Inzka za visokog predstavnika u BiH

11/03/2009

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Ministri inostranih poslova EU verovatno će odobriti imenovanje austrijskog diplomate Valentina Inzka za novog visokog predstavnika i specijalnog predstavnika EU u BiH na svom sastanku sledeće nedelje u Briselu, izvestili su lokalni listovi u ponedeljak (9. marta). Savet za implementaciju mira (PIC) posle toga će potvrditi postavljenje na svojoj sednici 25. marta, navode mediji. Imenovanje takođe zahteva podršku članica PIC koje nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << u EU -- Rusije, Sjedinjenih Država i Turske. Inzko je upravo završio konsultacije u Vašingtonu i imaće slične razgovore u Moskvi. Zvaničnici žele brzo da reaguju, jer su reforme u potpunom zastoju od kada je sadašnji predstavnik Miroslav Lajčak saopštio svoju ostavku početkom februara.

Lider Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović rekao je u ponedeljak da se lideri tri najveće stranke neće ponovo sastati u vezi sa reformama koje se odnose na EU i ustavnim reformama pre sastanka PIC. (Dnevni avaz, Nezavisne novine - 09/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.