Sava kod Šapca nije za kupanje

Izvor: RTS, 13.Jul.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava kod Šapca nije za kupanje

Nove analize stručnjaka Zavoda za javno zdravlje u Šapcu pokazale su da je u vodi povećan broj bakterija. Kupanje se ne preporučuje, a najugroženije su osobe slabog imunuteta.
Sava kod Šapca i dalje se ne prepuručuje za kupanje, pokazale su nove analize stručnjaka Zavoda za javno zdravlje u tom gradu.

Voda pripada četvrtoj kategoriji i u njoj je pronadjen povećan broj bakterija,uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i bakterije fekalnog porekla.
Lekari podsećaju Šapčane da su najugroženije osobe slabog imuniteta, posebno deca, ukoliko se kupaju u ovakvoj vodi, ali ohrabruje to što vreme ne ide na ruku kupačima.
Ovakav nalaz savske vode, posledica je niskog vodostaja i neprečišćena voda koja se ubacuje u reku uzvodno.
Nove analize uzoraka , stručnjaci Zavoda radiće iduće sedmice.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.