Saudijska Arabija ukida smrtnu kaznu za maloletnike

Izvor: B92, 26.Apr.2020, 18:32

Saudijska Arabija ukida smrtnu kaznu za maloletnike

Saudijski kralj Salman doneo je uredbu kojom se ukida smrtna kazna za maloletna lica osuđena za krivična dela.

Odluku o uredbi saopštio je predsednik Komisije za ljudska prava u Saudijskoj Arabiji Avad Alavad.

Ovoj odluci prethodila je odluka kojom se sudijama nalaže da okončaju praksu izricanja kazne bičevanja i zamene je zatvorskom ili novčanom kaznom, odnosno društveno korisnim radom, prenosi AP.

Alavad je rekao da odluka pokazuje posvećenost Saudijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Arabije reformama kada je reč o zakonodavstvu i ljudskim pravima.

Smatra se da je najzaslužniji za ublažavanje strogih mera u kraljevini i njeno okretanje od ultrakonzervativnih tumačenja vahabizma prestolonaslednik Mohamed bin Salman, koji nastoji da modernizuje Saudijsku Arabiju, nzavodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saudijska Arabija ukinula smrtnu kaznu za maloletne osobe

Izvor: Beta, 26.Apr.2020

Kralj Saudijske Arabije Salman naredio je ukidanje smrtne kazne za maloletne osobe, izjavio je danas visoki saudijski zvaničnik.Ta odluka usledila je pošto je Vrhovni sud Saudijske Arabije nedavno naredio ukidanje kazne bičevanjem i njenu zamenu novčanom ili kaznom zatvora ili društveno korisnim...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.