Saudijci U STRAHU: Huti izvršili još jedan raketni napad, povređeno više desetina ljudi

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2018, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijci U STRAHU: Huti izvršili još jedan raketni napad, povređeno više desetina ljudi

Meta grad Nadžran u Saudijskoj Arabiji

Sistemi PVO Saudijske Arabije su presreli i uništili balističku raketu koju su lansirali pobunjenici Huti sa teritorija jemenske provincije Sade, javila je televizija "El Arabija". Tom prilikom je povređeno 37 osoba.

Pročitajte i:

Prema podacima televizije, raketa je oborena sinoć iznad grada Nadžrana, administrativnog centra istoimene provincije koja se nalazi na jugu Saudijske Arabije. Kako se navodi, među >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povređenima su dvoje dece. Pored toga, od pada delova rakete oštećeno je 15 zgrada i 19 vozila.

Proteklih nekoliko meseci Huti su značajno povećali broj napada balističkim raketama. Prema rečima zvaničnog predstavnika koalicije koju predvodi Saudijska Arabija Turkija el Malikija, tokom konflikta je uništeno 189 raketa Huta.

Od avgusta 2014. godine u Jemenu ne prestaju sukobi vladinih snaga i šiitskih pobunjenika. To koriste mnogobrojne terorističke grupe, kao što su Al Kaida i Islamska država, koje se često mešaju u građanski rat.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.