Izvor: B92, 04.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šator G17 plus na Trgu Republike

Beograd, Aleksandrovac, Sombor -- Beogradski odbor G17 organizuje tribine posvećene Nacionalnom investicionom planu, sportu, kulturi i zaštiti životne sredine.

Predsednik beogradskog odbora Goran Kreclović je najavio da će do 17. januara, kada se održava završna konvencija G17 plus, stranka u šatoru organizovati turnir u fudbalu na "soni plejstejšnu", razgovor sa teologom o Božiću uz degustaciju vina, koncert klasične muzike, prezentaciju elektronske uprave i modnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reviju.

On je najavio da će stranka 6. januara, na Badnji dan, organizovati celodnevnu akciju skupljanja odeće, igračaka i slatkiša za decu sa Kosova.

Dinkić o dugu penzionerima

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da je Ministarstvo finansija, na čijem je bio čelu, za 13 meseci isplatilo 370 miliona evra duga penzionerima.

On je rekao da se na primeru vraćanja dugova penzionerima vidi šta znači stručnost, a šta politika.

"Politika je kada samo pričate, a stručnost je kada radite da popravite situaciju. Politika je kada sadašnji navodni borci za penzionere hoće socijalnu pravdu, a zapravo ne pisnu nijednu reč kada je zakinuto 20 i po penzija zemljoradnicima, i jedna i po penzija onima koji su radili u fabrikama", rekao je Dinkić.

"Stručnost je kada ne pričate o tome, već napunite budžet i počnete da vraćate dugove, kada vratite pet rata duga penzionerima", dodao je on.

Dinkić je danas otvorio vodovod i igralište u selu Novaci kod Aleksandrovca i Dom zdravlja u Aleksandrovcu koji se rekonstruiše sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana.

Ivana Dulić-Marković u Somboru

Potpredsednica G17 plus Ivana Dulić-Marković pozvala je Somborce da na predstojećim izborima glasaju za tu stranku.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da će se ta stranka zalagati za prosperitet Vojvodine kakav je ona imala od 1974. do 1989. godine.

Ona je danas obišla Bezdan, Bački Breg i Telečku, mesta sa većinskim mađarskim i šokačkim stanovništvom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.