Sat za našu planetu

Izvor: Studio B, 28.Mar.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat za našu planetu

Globalna akcija "Sat za našu planetu", održana večeras od 20.30 do 21.30 sati. Svetla su bila ugašena jedan sat, kao doprinos borbi protiv klimatskih promena.

Za vreme trajanja akcije u Beogradu bila su isključena dekorativna svetla na zdanju Starog dvora, Trgu republike, Etnografskom muzeju, Muzeju Nikole Tesle, Kalemegdanskoj tvrđavi sa Pobednikom i Kulom Nebojša, Konaku kneginje Ljubice, Ruskoj crkvi, Crkvi Svetog Marka i Hramu Svetog Save. Takođe su  bila  isključena >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dekorativna svetla na Mostu na Adi, Železničkom i Brankovom mostu.

Akciju je  organizovao Svetski fond za prirodu, a podržavaju je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Gradska uprava Beograda, Gradska uprava Novog Sada, kao i brojne organizacije, kompanije i pojedinci.

Ova inicijativa nastala je 2007. godine u Sidneju, a već 2009. godine i Srbija se priključila ovoj manifestaciji.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.