Sat otkucava: Neće proći nekažnjeno

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 23:45

Sat otkucava: "Neće proći nekažnjeno"

Izraleski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da ističe vreme diplomatskim naporima za okončanje napetosti između Izraela i Hezbolaha.

"Preferiramo put dogovorenog diplomatskog rešenja, ali se približavamo tački gde će se peščani sat preokrenuti", rekao je Galant tokom procene situacije u bazi severne komande Izraelskih odbrambenih snaga.

Tajms of Izrael ocenjuje da je Galant time nagovestio da Izrael uskoro neće imati izbora sem da pokrene veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vojnu ofanzivu protiv Hezbolaha u Libanu. Lider Hezbolaha Hasan Nasrala ranije danas je rekao da ta militantna grupa ne može da sedi mirno usred rata dok traju ubijanja, koja, kako je rekao, "neće proći nekažnjeno".

U graničnom području između Izraela i Libana došlo je do intenziviranja napada od 7. oktobra, kada je počeo rat Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, nakon napada te grupe na jug Izraela.

Libanska militantna grupa Hezbolah, koju podržava Iran, gotovo svakodnevno lansira rakete, projektile i dronove na Izrael, a Izrael odgovora gađanjem ciljeva Hezbolaha u blizini granice.

Napetost je pojačana nakon ubistva jednog od lidera palestinske militantne grupe Hamas Saleha Al Arurija u izraelskom napadu na libansku prestonicu Bejrut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.