Sastankom sa Tabaković i Malim počela virtuelna poseta MMF-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2020, 15:03

Sastankom sa Tabaković i Malim počela virtuelna poseta MMF-a

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je danas virtuelnu posetu Srbiji, razgovorima sa predstavnicima Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija.

Prvi onlajn sastanak sa Misijom MMF-a, koju predvodi Jan Kes Martejn, organizovan je sa guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković i ministrom finansija Sinišom Mali.

Reč je o plenarnom sastanku koji se obično održavao u prostorijama NBS prilikom poseta predstavnika MMF-a.

Virtuelna poseta MMF- a >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tokom koje će biti održan niz sastanaka trajaće do 16. oktobra.

Ovo je poslednja misija u okviru tekućeg aranžmana Srbije sa MMF-om, poznatijeg pod nazivom "Čuvarkuća", koji je potpisan u julu 2018. godine i koji podrazumeva savetodavnu, a ne finansijsku pomoć te međunarodne finansijske organizacije.

Kako je ranije Tanjugu rečeno u MMF-u i Ministarstvu finansija, teme će biti ocena trenutne finansijske situacije u zemlji, mogući nastavak aranžmana sa tom finansijskom organizacijom, ali i budžet za 2021. godinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF: U Srbiji donet snažan, pravovremen i sveobuhvatan paket mera

Izvor: B92, 05.Okt.2020

Beograd -- Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda ocenili su su da je Srbija ovu krizu dočekala u mnogo boljem stanju nego neke prethodne periode...MMF je naveo da je bio važan preduslov za adekvatnu reakciju Srbije od samog početka krize...Zvanični razgovori delegacije Srbije i misije Međunarodnog...

Nastavak na B92...

Počela virtuelna 'poseta' MMF-a Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Okt.2020

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je virtuelnu "posetu" Srbiji razgovorima sa predstavnicima Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija. Prvi onlajn sastanak sa Misijom MMF-a, koju predvodi Jan Kes Martejn, organizovan je sa guvernerkom NBS Jorgovankom Tabaković i ministrom finansija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.