Sastanak lidera socijalista zapadnog Balkana

Izvor: Blic, 28.Sep.2012, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak lidera socijalista zapadnog Balkana

U okviru kongresa evropskih socijalista, večeras su se u Briselu sastali lideri tih partija zemalja zapadnog Balkana.

Osim predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića, na sastanku učestvuju lideri partija levog centra iz regiona, uključujući premijera Hrvatske Zorana Milanovića i Crne Gore Igora Lukšića, kao i lidere bugarskih, albanskih i rumunskih socijalista.

Glavne teme ovog samita su regionalno povezovanje i evropske integracije, a skupu prisustvuje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Štefan File, komesar za proširenje u Evropskoj komisiji.

Kongres evropskih socijalista se nastavlja sutra, uz prisustvo lidera levice iz cele Evrope.

Partija evropskih socijalista okuplja stranke socijalističke, socijaldemokratske i laburističke orijentacije iz zemalja članica Evropske unije.

Povezane vesti: Tadić: DS mora biti u vlasti da bi se Srbija menjala Kuršumlija: Opštinski odbor DS-a podržao Tadića, omladina Đilasa Goran Ješić: Ova vlada je najgore što je moglo da nam se desi Kompromis Đilasa i Tadića: Izbori 10. novembra po delegatskom sistemu Tadić: Odnos sa Đilasom korektan, danas sam ga pitao "kako si, Điki" a on mene "kako si, Boki"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.